BookingHouse

Travel eSIM

ESIMi Ülevaade

eSIM on lühend, mis tähistab elektroonilist SIM-kaarti. See on digitaalne SIM-kaart, mis on sisse ehitatud seadme riistvarasse. eSIM võimaldab kasutajatel mobiilside teenuseid kasutada ilma füüsilist SIM-kaarti seadmesse paigaldamata. eSIMi kasutamine muudab mobiilside teenuste kasutuselevõtu ja haldamise kiiremaks ja lihtsamaks.

eSIMi kasutamine on muutunud üha populaarsemaks, sest see võimaldab kasutajatel kasutada mitut mobiilside teenust ühes seadmes. eSIM on ka suurepärane valik neile, kes reisivad sageli, kuna see võimaldab neil hõlpsalt vahetada mobiilside teenuse pakkujaid ilma füüsilist SIM-kaarti välja vahetamata.

eSIM on tööstusstandard, mis on välja töötatud selleks, et asendada traditsioonilised plastikust SIM-kaardid, mis praegu mobiiltelefonidesse paigaldatakse. eSIMi kasutamine on kasvav trend, kuna see võimaldab kasutajatel hõlpsalt ühenduda erinevate mobiilside teenuse pakkujatega, ilma et nad peaksid füüsilist SIM-kaarti vahetama.

eSIMi kasutamine on lihtne ja kiire. Kasutajad saavad installida eSIMi enda seadmesse QR-koodiga, mis saadetakse neile pärast MultiSIM lisateenuse aktiveerimist. eSIMi kasutamiseks peavad seadmed olema eSIMi toega. Üha enam uusi nutitelefone, -kellu ja arvuteid toetavad eSIMi.

Kuidas eSIM Töötab

eSIM on elektrooniline SIM-kaart, mis on sisseehitatud nutitelefonidesse, -kelladesse ja arvutitesse. See muudab mobiilsideteenuste kasutuselevõtu ja haldamise kiiremaks ja lihtsamaks. Kuidas eSIM töötab?

Aktiveerimine

eSIM-i aktiveerimine on lihtne protsess, mis nõuab biomeetrilist autentimist. Kasutaja peab kõigepealt valima teenusepakkuja ja seejärel ostma eSIM-i aktiveerimiskoodi. Kood tuleb sisestada seadmesse, et aktiveerida eSIM.

Telefoninumbri Ülekanne

eSIM võimaldab kasutajal hõlpsalt üle kanda oma telefoninumbri uude seadmesse. Selleks peab kasutaja võtma ühendust teenusepakkujaga, et saada vajalikud juhised. Telefoninumbri ülekandmise protsess võib varieeruda teenusepakkujate vahel, kuid see on tavaliselt lihtne ja kiire.

Kiire Ülekanne

eSIM-i kiire ülekandmise funktsioon võimaldab kasutajal hõlpsasti üle kanda oma mobiilside teenused ühest seadmest teise. Selleks peab kasutaja lihtsalt aktiveerima eSIM-i uues seadmes ja seejärel kustutama eSIM-i vanast seadmest.

eSIM-i kasutamine on lihtne ja mugav ning see võimaldab kasutajatel hõlpsasti hallata oma mobiilside teenuseid.

eSIM ja Füüsiline SIM

eSIM on elektrooniline SIM-kaart, mis on laetud seadmesse, et kasutada mobiilside teenuseid. Füüsilise SIM-kaardi sisestamise asemel on võimalik installida eSIM QR-koodiga. Kahe SIM režiim võimaldab kasutada kahte aktiivset SIM-kaarti korraga.

Kahe SIM Režiim

eSIM võimaldab kasutada kahte aktiivset SIM-kaarti korraga. Dual SIM režiimis saab kasutada ühte füüsilist SIM-kaarti ja ühte eSIM-kaarti või kahte eSIM-kaarti. Dual SIM režiimi kasutamiseks peab seade toetama eSIM-i.

Füüsilise SIM Kaardi Konverteerimine

Füüsilise SIM-kaardi konverteerimine eSIM-iks on võimalik, kuid see sõltub seadmest ja teenusepakkujast. Konverteerimiseks on vaja eSIM-i QR-koodi, mis saadetakse kas e-posti teel või on saadaval teenusepakkujalt. Konverteerimiseks tuleb skaneerida QR-kood ja järgida aktiveerimise juhiseid.

Füüsilise SIM Kaardi Salve

Füüsilise SIM-kaardi salve kasutamiseks peab seade toetama füüsilist SIM-kaarti. Kui seade toetab ka eSIM-i, siis on võimalik kasutada kahte aktiivset SIM-kaarti korraga.

Kokkuvõttes võimaldab eSIM kasutajatel kasutada mobiilside teenuseid ilma füüsilise SIM-kaardi sisestamiseta. Dual SIM režiim võimaldab kasutada kahte aktiivset SIM-kaarti korraga. Füüsilise SIM-kaardi konverteerimine eSIM-iks sõltub seadmest ja teenusepakkujast. Füüsilise SIM-kaardi salve kasutamiseks peab seade toetama füüsilist SIM-kaarti.

ESIM ja Mobiilsideoperaatorid

ESIM on digitaalne SIM-kaart, mis võimaldab kasutajatel kasutada mobiilsideoperaatori teenuseid ilma füüsilise SIM-kaardi kasutamiseta. ESIM-i kasutamine on lihtne ja mugav, kuid see nõuab mobiilsideoperaatori toetust.

Ülemaailmsed Teenusepakkujad

Paljud ülemaailmsed teenusepakkujad pakuvad ESIM-i teenuseid enam kui 190 riigis ja piirkonnas. Need teenusepakkujad võimaldavad kasutajatel valida erinevaid mobiilsidepakette vastavalt nende vajadustele ja eelistustele. ESIM-i teenused on saadaval nii ettemaksuga kui ka järelmaksuga.

Kandja Rakendus

Kandja rakendus on mobiilsideoperaatori rakendus, mis võimaldab kasutajatel hõlpsalt aktiveerida ja hallata oma ESIM-i teenuseid. Kandja rakendus võimaldab kasutajatel valida erinevaid mobiilsidepakette, hallata oma kontoandmeid ja kontrollida oma teenuste kasutamist.

Kandja rakendus on saadaval nii iOS kui ka Android seadmetele ning see on lihtne ja mugav kasutada. Kandja rakendus võimaldab kasutajatel hõlpsasti hallata oma ESIM-i teenuseid igal ajal ja igal pool.

Kokkuvõttes, ESIM-i teenused on muutumas üha populaarsemaks kogu maailmas ning mobiilsideoperaatorid pakuvad laia valikut teenuseid, mis võimaldavad kasutajatel valida erinevaid mobiilsidepakette vastavalt nende vajadustele ja eelistustele. Kandja rakendus võimaldab kasutajatel hõlpsalt hallata oma ESIM-i teenuseid igal ajal ja igal pool.

ESIM ja Mobiiltelefonid

iPhone

Apple on olnud eSIMi kasutuselevõtu eesliinil, lubades iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR ja hilisemate mudelite kasutajatel kasutada digitaalset SIM-kaarti. Eeliseks on see, et kasutajad saavad aktiveerida mobiilsidepaketi oma operaatorilt ilma füüsilist SIM-kaarti kasutamata. iPhone’i kasutajad saavad installida kaheksa või enam eSIM-i ja kasutada samal ajal kahte telefoninumbrit. Samuti saate eSim kaarti kasutada kasutatud iPhone seadmes. 

Samsung

Samsung on hakanud eSIM-i tuge toetama alates Samsung Galaxy S20 mudelist. Nende telefonide kasutajad saavad aktiveerida mobiilsidepaketi oma operaatorilt ilma füüsilist SIM-kaarti kasutamata. Kuid Samsungi eSIM-i tugi on piiratud ja sõltub telefoni mudelist ja operaatorist.

Google Pixel

Google Pixeli telefonid toetavad eSIM-i alates Pixel 2-st. Pixeli kasutajad saavad aktiveerida mobiilsidepaketi oma operaatorilt ilma füüsilist SIM-kaarti kasutamata. Google Pixeli kasutajad saavad installida kaheksa või enam eSIM-i ja kasutada samal ajal kahte telefoninumbrit.

Huawei

Huawei on hakanud eSIM-i tuge toetama alates Huawei P40 mudelist. Nende telefonide kasutajad saavad aktiveerida mobiilsidepaketi oma operaatorilt ilma füüsilist SIM-kaarti kasutamata. Kuid Huawei eSIM-i tugi on piiratud ja sõltub telefoni mudelist ja operaatorist.

Oppo

Oppo on hakanud eSIM-i tuge toetama alates Oppo Find X3 mudelist. Nende telefonide kasutajad saavad aktiveerida mobiilsidepaketi oma operaatorilt ilma füüsilist SIM-kaarti kasutamata. Kuid Oppo eSIM-i tugi on piiratud ja sõltub telefoni mudelist ja operaatorist.

Motorola

Motorola on hakanud eSIM-i tuge toetama alates Motorola Razr 5G mudelist. Nende telefonide kasutajad saavad aktiveerida mobiilsidepaketi oma operaatorilt ilma füüsilist SIM-kaarti kasutamata. Kuid Motorola eSIM-i tugi on piiratud ja sõltub telefoni mudelist ja operaatorist.

Kokkuvõttes on eSIM suurepärane alternatiiv füüsilistele SIM-kaartidele, mis võimaldab kasutajatel aktiveerida mobiilsidepaketi oma operaatorilt ilma füüsilist SIM-kaarti kasutamata. Kuid eSIM-i kasutamise võimalused sõltuvad telefoni mudelist ja operaatorist.

ESIM ja Mobiilandmed

Andmeplaan

ESIM on digitaalne SIM-kaart, mis võimaldab kasutajatel aktiveerida mobiilandmeplaani oma operaatorilt ilma füüsilist SIM-kaarti kasutamata. Kasutajad saavad alla laadida kuni kaheksa ESIM-i oma iPhone’i ja kasutada korraga kahte telefoninumbrit. Andmeplaani saab valida vastavalt oma vajadustele ja see võib sisaldada erinevaid andmemahte, kiiruseid ja kehtivusaegu.

Rändlus

ESIM-i abil saab rahvusvahelisel rändlusel hõlpsasti kasutada mobiilandmeid ilma füüsilise SIM-kaardi vahetamiseta. Kasutajad saavad lisada kohaliku andmeplaani, kui nad reisivad välismaale, või valida rändlusteenuse oma koduoperaatorilt. Rändlustasud võivad erineda sõltuvalt sihtriigist ja operaatorist, seega soovitatakse kasutajatel kontrollida oma operaatori hindu enne rändlusteenuse kasutamist.

Kohalik Kandja

ESIM-i abil saavad kasutajad valida mitme kohaliku operaatori vahel ja valida endale sobivaima andmeplaani. Kasutajad saavad valida operaatori vastavalt oma eelistustele, sealhulgas andmemahtudele, kiirustele ja hindadele. Kohaliku operaatori valimine võib olla kasulik ka rahvusvahelise rändluse korral, kuna kasutajad saavad valida kohaliku operaatori, et vältida kõrgeid rändlustasusid.

Kokkuvõttes võimaldab ESIM kasutajatel hõlpsalt hallata oma mobiilandmeid ilma füüsilise SIM-kaardi vahetamiseta. Kasutajad saavad valida endale sobiva andmeplaani vastavalt oma vajadustele ja valida kohaliku operaatori, kui nad reisivad välismaale. Soovitatakse kontrollida oma operaatori hindu enne rändlusteenuse kasutamist, et vältida ootamatuid kulusid.

eSIM ja Operatsioonisüsteemid

iOS

Apple toetas esimestena eSIM-i oma iPhone XS, XS Max ja XR mudelites. eSIM-i kasutamiseks on vaja aktiveerida mobiilside teenus oma operaatorilt. Kui mobiilside teenus on aktiveeritud, saab kasutaja lisada eSIM-i seadete menüüs. iPhone võimaldab kasutajal lisada kuni kaheksa eSIM-i.

Android

Androidi operatsioonisüsteem toetab eSIM-i alates versioonist 9 (Pie). Paljud uued nutitelefonid, nagu Samsung Galaxy S21, Google Pixel 5 ja OnePlus 9, toetavad eSIM-i. Lisaks telefonidele toetavad eSIM-i ka mõned tahvelarvutid ja nutikellad. Androidi seadmetes saab kasutaja lisada ja hallata eSIM-i seadete kaudu.

Windows 10

Windows 10 toetab eSIM-i alates versioonist 1803. Kuid eSIM-i kasutamine Windowsi seadmetes on piiratud. Praegu on eSIM-i kasutamine võimalik vaid mõnes Windowsi sülearvutis, nagu Microsoft Surface Pro LTE ja Lenovo ThinkPad X1 Carbon. eSIM-i lisamiseks tuleb seadme seadetes valida mobiilside teenuse pakkuja ja sisestada eSIM-i aktiveerimiskood.

Kokkuvõtlikult võib öelda, et eSIM-i kasutamine on võimalik paljudes nutitelefonides, tahvelarvutites ja sülearvutites. Iga operatsioonisüsteem võib siiski toetada eSIM-i erinevalt ja eSIM-i kasutamine sõltub ka mobiilside teenuse pakkujast.

ESIM ja Nutikellad

Nutikellad, nagu Apple Watch, kasutavad eSIM-tehnoloogiat, mis võimaldab kasutajatel aktiveerida oma kella SIM-kaardi ilma füüsilise kaardita. See võimaldab kasutajatel helistada, sõnumeid saata ja andmeid kasutada ilma telefoni olemasoluta.

Apple Watch

Apple Watchil on sisseehitatud eSIM, mis võimaldab kasutajatel kasutada oma kellal mobiilset andmesideühendust ilma telefoni olemasoluta. Kui kasutaja aktiveerib mobiilse andmesideühenduse, saab ta kasutada kella funktsioone, nagu helistamine, sõnumite saatmine ja vastuvõtmine ning rakenduste kasutamine, ilma telefoni olemasoluta.

Kasutajad saavad oma eSIM-i aktiveerida, valides teenusepakkuja, kes toetab Apple Watchi eSIM-i. Pärast teenusepakkuja valimist saavad kasutajad oma kellal eSIM-i aktiveerida ja seadistada oma mobiilse andmesideühenduse.

Apple Watchi eSIM võimaldab kasutajatel kasutada oma kella mobiilset andmesideühendust ilma telefoni olemasoluta. See võimaldab kasutajatel olla ühenduses ka siis, kui nad ei soovi telefoni kaasas kanda.

ESIM ja Arvutid

Acer

Acer on üks esimesi ettevõtteid, kes on toonud turule eSIM-toega arvutid. Nende uued mudelid, nagu Acer Swift 5 ja Acer Spin 5, on varustatud eSIM-tehnoloogiaga. See tehnoloogia võimaldab kasutajatel mobiilsidevõrku kasutada ilma füüsilise SIM-kaardi kasutamiseta.

Asus

Asus on samuti hakanud eSIM-tehnoloogiat oma uutesse arvutitesse integreerima. Nende uusimad mudelid, nagu Asus ZenBook S13 ja Asus NovaGo, pakuvad eSIM-toega mobiilsidevõrku.

Dell

Dell on ka oma uutes mudelites, nagu Dell Latitude 7400 ja Dell XPS 13, hakanud eSIM-tehnoloogiat kasutama. See võimaldab kasutajatel mobiilsidevõrku kasutada ilma füüsilise SIM-kaardi kasutamiseta.

HP

HP on samuti hakanud eSIM-tehnoloogiat oma uutesse arvutitesse integreerima. Nende uusimad mudelid, nagu HP Spectre Folio ja HP Elite Dragonfly, pakuvad eSIM-toega mobiilsidevõrku.

Lenovo

Lenovo on oma uutes mudelites, nagu Lenovo ThinkPad X1 Carbon ja Lenovo Yoga C630, hakanud eSIM-tehnoloogiat kasutama. See tehnoloogia võimaldab kasutajatel mobiilsidevõrku kasutada ilma füüsilise SIM-kaardi kasutamiseta.

Surface

Surface’i seadmed, nagu Surface Pro X ja Surface Go 2, pakuvad eSIM-toega mobiilsidevõrku. See tehnoloogia võimaldab kasutajatel mobiilsidevõrku kasutada ilma füüsilise SIM-kaardi kasutamiseta.

ESIMi Eelised

eSIM on uusim tehnoloogia, mis muudab mobiilside kasutamise lihtsamaks ja mugavamaks. Siin on mõned eSIMi eelised:

Eelised

  • Lihtne aktiveerimine: eSIMi aktiveerimine on kiire ja lihtne protsess. Te ei pea kunagi külastama mobiilsideoperaatori esindust, et saada füüsilist SIM-kaarti. Selle asemel saate aktiveerida eSIMi vaid mõne klõpsuga otse oma seadmest.

  • Reisimine välismaal: eSIM võimaldab teil hõlpsalt reisida välismaale ja kasutada kohalikku mobiilsidevõrku ilma füüsilise SIM-kaardi vahetamiseta. See säästab aega ja vaeva ning tagab teile sujuva sideteenuse.

  • Mitme mobiilsideoperaatori kasutamine: eSIM võimaldab teil kasutada mitut mobiilsideoperaatorit samaaegselt. See tähendab, et saate valida parima hinnaga teenusepakkuja ja vahetada neid vastavalt vajadusele.

  • Suurem turvalisus: eSIM on turvalisem kui füüsiline SIM-kaart, kuna seda ei saa kaotada ega varastada. Lisaks on eSIM-i raskem häkkida kui füüsilist SIM-kaarti.

  • Suurem mugavus: eSIM-i kasutamine on mugavam kui füüsilise SIM-kaardi kasutamine, kuna te ei pea kunagi SIM-kaarti vahetama ega kaotama. Lisaks saate hõlpsalt aktiveerida uue eSIM-i ilma mobiilsideoperaatori esindust külastamata.

eSIM on suurepärane tehnoloogia, mis muudab mobiilside kasutamise lihtsamaks ja mugavamaks. Selle kasutamine on eriti kasulik reisimisel välismaale, kuna see võimaldab teil hõlpsalt kasutada kohalikku mobiilsidevõrku ilma füüsilise SIM-kaardi vahetamiseta.

Korduma kippuvad küsimused

Kuidas kasutada eSIM-i?

eSIM-i kasutamine on sarnane tavalise SIM-kaardi kasutamisega. Kuid erinevalt füüsilisest SIM-kaardist, on eSIM digitaalne ja see on juba seadmesse integreeritud. eSIM-i aktiveerimiseks peab kasutaja skaneerima QR-koodi, mille saab mobiilioperaatorilt. Pärast seda on eSIM valmis kasutamiseks.

Millised seadmed toetavad eSIM-i?

eSIM-i toetavad paljud nutitelefonid, tahvelarvutid ja kellad. Enne eSIM-i kasutamist peab kasutaja kontrollima, kas tema seade toetab eSIM-i.

Kuidas aktiveerida eSIM?

eSIM-i aktiveerimiseks peab kasutaja skaneerima QR-koodi, mille saab mobiilioperaatorilt. Pärast seda on eSIM valmis kasutamiseks.

Kas eSIMiga saab helistada ja saata sõnumeid?

Jah, eSIM-i kasutades saab helistada ja saata sõnumeid. eSIM-i kasutamine ei erine tavalise SIM-kaardi kasutamisest.

Kuidas eSIM erineb tavalisest SIM-kaardist?

eSIM erineb tavalisest SIM-kaardist selle poolest, et see on digitaalne ja juba seadmesse integreeritud. eSIM-i aktiveerimiseks peab kasutaja skaneerima QR-koodi, mille saab mobiilioperaatorilt.

Kas eSIM on kättesaadav kõigis riikides?

eSIM-i kättesaadavus sõltub mobiilioperaatorist ja sellest, millistes riikides nad teenust pakuvad. Enne eSIM-i kasutamist välismaal peab kasutaja kontrollima, kas tema mobiilioperaator pakub teenust selles riigis.